Internationale Stichting Ravza ,yurt içinde ve yurt dışında cinsiyet ,dil,Irk,din gibi hiçbir ayrım gözetmeden yardima ihtiyaci olan insanların ihtiyaçlarını karşılamak, insanların topluma uyumunu,sosyal,kulturel olarak, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu guclendirmek, toplumları sosyal ve ekonomik olarak guclendirerek refah seviyesini yükseltmek, insanlığın sosyo-kulturel,sosyo-ekonomik ve evrensel değerlerinin korunmasına ve tanıtılmasına yönelik proje destekli çalışmalar yapmak , insanlar,kulturel degerler ve ülkeler arasında köprü görevini üstlenmektir.

  • Doğal afetlerin ve insanlarin felaketleri olan savaslarin sebep olduğu olumsuz etkiler kaldirilmaya calisilarak bireylere ozellikle en cok etkilenen cocuklara ve toplumlara kendi hayatlarini duzene sokana kadar bu magdur insanlara destek olmak.
  • Dunyada hangi cografyada olursa olsun yardımlaşma alanında buyuk gayretler gostererek ülkeler ve kurumlar arasında iş birliğini geliştirip ortak bilinç ve zor durumlarda ve barista beraberlik ve dostluk bilincini saglamak.
  • Yardima ihtiyaci olan toplumlara mesleki ve ihtiyac duyulan diger alanlarda destek saglayarak toplumlarin ve kisilerin kendi mesleki yetenek alanlarini gelistirmelerine ve mevcut islerini gelistirmelerine destek vermek.
  • Insanlara surekli gelir elde edebilecegi projeler hazirlamak.
  • Acil bir kriz durumunda hizli bir sekilde hareket ederek ihtiyaci olan bolgeye intikal ederk buradaki ihtiyaclar dogrultusunda projelerle bu bolgedeki insanlara destek vermek.
  • Ozellikle okul ve derhaneler acilmasi icin destekler vererek egitim seviyelerinin yukselmesini saglamak.
  • Yoksullugun giderilmesi ve insanlarin daha konforlu bir hayat surmeleri icin sosyal faliyetlerle gelir seviyelerinin yukseltilmesini saglamak icin faliyetler yaparak esit ve sosyal adaletin saglanmasi icin katkida bulunmak.

I-) Yardım içerikli faaliyetler:

Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaci olan, yoksul,kimsesiz cocuklara ve yetiskinlere,dul,hastalara,multecilere ailesinden ayri kalmis insanlara, sokakta kalmış evsiz her yaşta insanlara,oksuz ve yetim cocuklara,vatanlarindan ayrı kalmışlara, yolda kalmışlara, kimsesi olmayan yaslilara yardimda bulunur ve her türlü ayni ve nakdi yardım yapar.Yurt dışında yoksulluğun cok oldugu bolgelerde, cocuklara ve bireylere yonelik saglik projeleri hazırlar ve uygular. Bu amaçlar doğrultusunda faaliyet gösteren kuruluşlarla işbirliği yapar, yardım faaliyetleri ve projeler için gerçek anlamda yoksulların tespiti için çalışmalar yapar ve bu amaçlara yonelik birimler oluşturur. Dunya ulkeleri sehirler bazinda ülkelerin yoksulluk haritalarini hazirlar,bu ulke ve sehirlerdeki ihtiyac sahiplerine yardimlar icin guvenilir ve gonullu aileler,kuruluslar ve bireyler bulur.Basta temiz su ihtiyacı olan Afrika ulkeleri olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde su projeleri gerçekleştirerek, insanlara temiz su imkanı sunar. Bu manada gerçekleştirilen her türlü projelere hem teknik hemde maddi olarak katki saglar.

Ihtiyac sahibi olarak belirlenmis insanlara onlar talepte bulunmadan dahi temiz su basta olmak uzere yiyecek ve gida urunleri,kira, barınma,yakacak, temizlik malzemeleri,tesvik ile iş kurma, ev eşyası ve saglik ve medikal yardimi yapar ve bu konularda organizasyonlar düzenler, düzenlenen organizasyonlara katılır.

Vakıf amaçları doğrultusunda çalışmalar yapan kuruluşlara talepleri üzerine destek verebilir.birlikte projeler yapabilir ve bu projeleri hayata gecirebilir.

II-) Sosyal içerikli faaliyetler:

Vakfa gelir sağlama ve eğitim amaçlı olarak yemekli çaylı toplantılar yapar. Kermes, müzayede, spor müsabakaları, piknik, konser gibi etkinliklerde düzenler.Yetim hamiligi yani yetim bakiminin ustelenilmesi, Yoksullarla, onlara yardım yapanları tanıştırıp kaynaştırma organizasyonları yapar. Goz katarakt amaliyatlari icin hijyenik ve resmi hastanelerde amaliyatlari icin nakdi katkida bulunmak,yoksul çocukların sünnet, gençlerin evlilik masraflarini karsilayarak törenlerini yapar.

III-) Eğitim içerikli faaliyetler:

Yurt içinde ve yurt dışında eğitim faaliyetinde bulunan kuruluşlar ile işbirliği yapar; Okul(Üniversite), okuma salonları,dersaneler,kutuphaneler,kurslar, rehabilitasyon merkezleri gibi yerlerde okuyan,konaklayan veya eğitim alan yoksul öğrencilere burs verir; kirtasiye malzemeleri,yiyecek,giyecek yardımlarında bulunur. İmkanlari dahilinde kendiside bu amaçla okullar ve eğitim merkezleri yapar; veya benzer amaçlı dernek ya da vakiflarada yardımcı olur.Yurt içinde ve yurt dışında eğitimin her kademesindeki öğrencilere, akademik kariyer yapan ihtiyaç sahibi insanlara dil, din, ırk,cinsiyet gibi hiçbir ayrım yapmaksızın maddi ve manevi yardımda bulunur,burs vererek katkida bulunur.Refahin yukselmesi,yoksulluğa sebep olan nedenler ve yoksullugun önlenmesi amaci ile egitim faaliyetlerinde bulunur. Bu anlamda yaptığı yardımların, iş kurmada, bireylerin ve ailelerin kendilerini gecindirecek hale gelmelerine katkı sağlayacak calismalar yapar. Bu amaclar dogrultusunda yurtiçinde ve yurtdışında meslek edindirme programlari ve kalifiye eleman yetiştirme egitimleri verir,kursları ve açar,mikro kredi proje uygulamaları yapar.Vakıf üyelerinin,çalışanlarının, gönüllülerin yaptıkları gorevlerle ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek için yurt içinde ve gerektiğinde yurt dışında eğitim almalarinı sağlar, ihtiyaca göre yabancı dil eğitimleri aldırır.Egitim almalari icin tum gerekli kirtasiye ve gerecleri alir.

IV-) Sağlık içerikli faaliyetler:

Yurt içinde ve yurt dışında saglik faliyetlerinde bulunur , ihtiyac sahibi hastalari tedavi ettirerek sagliklarina kavusmalari icin imkanlari dahilinde katki saglar. Yardima muhtac hasta cocuklarin saglikli hijyenik kosullarda yurt içinde ve yurt dışında tedavilerini yaptırır. Yurt dışında bu amaca katkı sağlayacak klinik, doğumevi, hastane,aile ve bolgeye yakin saglik kurumlari, gezici sağlık ekibi, sağlık aracı, sağlık kabini, eczane ve benzeri tesisler kurar veya kuranlara yardımda bulunur. Koruyucu sağlık hizmetleri ve hasta nakil hizmetleri yapar. Sağlık alanında hizmet veren tüm kuruluşlarla partner çalışmalar yapar ve hizmet satın alimi yapar.Gönüllü sağlık ekibi kurar, meslek içi eğitim verir, ihtiyaç duyulan bölgelere yurt içi ve yurt dışına insani yardım için sağlık elemanı ve tıbbi malzeme gönderir. Toplumu sağlık konusunda bilinçlendirmek üzere etkinlikler düzenler.Yardima muhtac engelli insanlara engelli araclari temini ve rehabilitasyon hizmetleri ve fizyoterapi hizmetleri saglamak icin bolgedeki guvenilir kuruluslardan hizmet satin alir.Afetlerde görev yapacak ‘Arama-Kurtarma ve Sağlık alanında arama ve kurtarma ekipleri ve komisyonlari kurar;bu gorevler için gerekli araç ve gereçleri temin eder; bu komisyonda görev alanlara gerekli eğitimi aldırır. Afetlere hazırlık ve gerektiğinde kullanılmak üzere araç, gereç ve ihtiyac duyulan tum malzemeleri kolay ulasilir ve guvenli depolar ve lojistik merkezler kurarak muhafaza eder.

V-) Çevreyle ilgili faaliyetler:

Hala yasanabilir bir dunyanin dahada kirlenmemesi icin cevreci politikalar uretir.Daha temiz bir dunya slogani ile cevre kirliligini ve yeryuzu dogal sekillerinin bozulmasini onlemek amaci ile sosyal etkinlikler ve seminerler vererek insanlari bilinclendirir.Bu tür faaliyette bulunan kuruluşlarla işbirliği yapar. Arastirma-gelistirme faliyetleri yaparak projeler hazırlatır, bu tür faaliyetlere katkıda bulunur. Bu anlamda yurt içinde ve yurt dışında, doğal çevrenin korunması faaliyetlerine katılır ve katki saglar.

VI-) İşbirliği şeklindeki faaliyetler:

Vakıf, hedefledigi amaçlarıni gerçekleştirmek ve faaliyetlerini geliştirmek için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlar ile işbirliği yapar. Bu anlamda yurt içindeki ve dışındaki kamu kurum ve kuruluşları ile vakıflar, dernekler, meslek odaları, sendikalar, federasyonlar, konfederasyonlar ile iş birliği yapar. Bu amaçla yurt içinde ve yurt dışında şubeler açabilir,ayni amaclari tasiyan baska dernekler kurulmasını teşvik eder ve kendi adının kullanılmasına izin verir. Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Avrupa Birliği vb. Uluslararası kuruluşlar ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile işbirliği yapar, Ulusal ve Uluslararası fonlardan yararlanır ve yararlanmak için projeler hazırlar ve proje hazırlayan kuruluşlara destek verir.

Internationele Stichting Ravza (Nedrerland) çalışanları statüsü

  • İnternationale Stichting Ravza voor Onderwijs,Cultuur en Ontwikkeling faaliyetlerini gönüllülerin yaptığı bir yardım kuruluşudur.
  • İnternationale Stichting Ravza voor Onderwijs,Cultuur en ontwikkeling için arabasıyla çalışma yapan yönetici ve gönüllülerine km başına 0,19 cent ödemektedir.
  • İnternationale Stichting Ravza voor Onderwijs,Cultuur en Ontwikkeling adına konuşma ve SMS gönderen yönetici ve gönüllülerine faturaya bakılarak telefon masrafı ödenmektedir.
  • Internationale Stichting Ravza Onderwijs,Cultuur en Ontwikkeling adına yurt dışına yardım görevlisi olarak giden gönüllüleri ve yöneticilerinin yol, konaklama ve yiyecek masraflarını ödemektedir. Ayrıca bir ödeme yapılmamaktadır.
  • Internationale Stichting Ravza voor Onderwijs,Cultuur en Ontwikkeling topladığı yardım paralarını cari giderler (kira, gaz-elektirik, telefon, vs) çıktıktan sonra geri kalan kısmını yine yardım amaçlı kullanmaktadır.

Internationale Stichting Ravza Hollanda sivil toplum kurulusu olarak yıllık çalışanlar statütümüzü kontrol ederek yeniliyoruz..